Architecture

Long House by studioMAS

By studioMAS

Situated in Forest Town, Johannesburg, this house attempts to complete the incomplete modernism. Its protest against modern architecture as a freestanding sculpture to be admired in monumental isolation is evident as it attempts rather to produce architecture of frontality respecting the idea of a street.

Rationale
The street is seen as the first layer and departure point. Next comes the set-back needed by the regulation – positively seen as yet another layer, followed by the elegant single flight steel stair leading to the piano-nobile. This floor contains the foyer flanked on either side by study and workshops leading to the double height dining and living zone.

Separating the living area and the study/workshop areas is the strip of servant spaces of storage, cupboards, wardrobes, bookshelves and so on. Giant sliding doors from living/dining open on to a terrace of timber decking housing the swimming pool. At ground level are the garages, cellars and workshops.

Tags
Show More

ImmoAfrica.net

South Africa’s No.1 FREE-TO-LIST Estate Agent Property Portal. A hub of info covering topics for #homebuyers, #homesellers, #renters and #lifestyle enthusiasts!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close